GötaTraneberg - av tradition mästare!
GötaTraneberg - Ishockeyklubben med 9 SM-guld!

A-laget
Referat: Göta Traneberg Ishockeyklubb - Segeltorp 
2018-02-23 12:54, A-laget
 
J18
Referat: Göta Traneberg IK - Värmdö HC
Förlust mot Värmdö för J18!
2018-02-23 11:15, J18
Igår var lite av en måstematch mot Värmdö J18. Värmdö låg på fjärdeplats i tabellen, en poäng före GT som har jobbat sig upp från botten av tabellen och har under en tid nosat på fjärdeplatsen. Fjärdeplatsen ger nämligen en möjlighet till Play In till kvalspelet för J18 Elit. Sett över den andra halvan av serien är vi ett topp fyralag i Allettan men tyvärr hamnade  vi i botten av tabellen i och med en dålig inledning på serien. Något som är svårt att reparera mot slutet.
Igår var GT det klart bättre laget matchen igenom men vi lyckades inte förvalta våra 46 skott mer än vid två tillfällen mot Värmdös 21. Matchen går till straffläggning efter ett 2-2-resultat och Värmdö vinner den till slut och matchen slutar 3-2 till Värmdö. Spelmässigt var det väl inte särskilt rättvist men det ingår i den här sporten, som så många andra, att mål går före ett fint och vacker spel. Det är väl bara i Brasilien ett vackert spel i fotboll går före mål :-)
Sista matchen i Allettan spelas bort mot Nynäshamn på söndag. Lycka till och kämpa väl GT J18!
J20
Erik Tessmar Forsgren, GT J20:s mycket engagerade huvudtränare!
2018-02-22 09:53, J20
Längst fram i bild, Erik Tessmar Forsgren GT J20s huvudtränare, tillsammans med assisterande tränare Gustav Claughton.

Vi växlade ett par ord med J20:s huvudtränare, Erik Tessmar Forsgren, efter avslutad säsong med J20.

Erik kom till GötaTraneberg som tränare för GT Team 99 mitt under säsongen 14/15 då vi lyckades ta oss till U16 Allettan. Fokus då låg ju inte på U16 utan på att ta upp J18 som underåriga från div 2 till div 1. Erik lyckades att ta upp J18 till div 1 med 99:orna tillsammans med ett par 00:or och en 01:a. När det sedan var dags att spela i J18 div 1 hoppade man över även den serien säsongen 15/16 och tog sig istället an J20 div 1 och lämnade över J18-laget till Team 00. Nu blev den långsiktiga uppgiften att ta upp J20 till elit istället. Man kom 3:a i fortsättningsserien den säsongen men säsong 16/17 lyckades man som underåriga till slut spela sig till en J20 Elitplats. Summa summarum tog Erik laget från lägre nivåer upp till finrummet genom ett målmedvetet och hårt arbete. Självklart vill vi ju krypa lite under skinnet på den här herren för att bättre förstå vem han är som person.

A-laget
Referat: Göta Traneberg Ishockeyklubb - Trångsund
Trots förlust mot Trångsund, vi är med i racet om en kvalplats till div 1!
2018-02-20 16:00, A-laget
I senaste matchen mot Trångsunds IF fanns en förhoppning om vinst men den förhoppningen släcktes ganska snabbt när Trånkan gick ifrån till 2-0 i period 1 och innan halva matchen var färdigspelad så stod det hela 4-0! Vi skärpte dock till sig efter det och lyckades reducera till 1-4 men längre än så kom vi inte. Vi vann skotten med 39-29 som ändå får ses som ett bevis på att matchen var jämn även om Trånkans målvakt stod på skallen. Vi är dock fortsatt med i racet om en play off-plats till div 1-kvalet och inför de kommande två matcherna gäller det att ladda rejält för att få med sig poängen hem! Kämpaaa!!
J20
Referat: Göta Traneberg IK - IF Vallentuna BK Ishockey
GötaTraneberg J20 vinner och ordnar nytt kontrakt i J20 Elit!
2018-02-20 14:05, J20
Ja, det blev både onödigt och olidligt spännande i 36:e och sista omgången av J20 Elit Östra. GT J20 var tvungna att vinna med minst 2 poäng för att greja nytt elitkontrakt. Vallentuna, som stod på andra sidan röd var tvungna att ta minst 1 poäng för att inte hamna i negativt kval. Nynäshamn var tvungna att vinna sin match mot Nacka samtidigt som vi eller Vallentuna var tvungna att förlora på full tid för att de skulle slippa negativt kval. GT J20 vinner matchen genom straffläggning då nr 91, Kevin Lindberg vackert sätter 3-2 bakom Vallentunas målvakt. Det skottet avslutar en lång säsong för GötaTraneberg J20. Stort grattis till segern GT J20 och ett ännu större gratis till förnyat elitkontrakt! Det var ni sååååå väl värda!!!
J18
Referat: Göta Traneberg IK - Flemingsbergs IK
Viktig seger mot Flemingsberg J18!
2018-02-19 08:52, J18
Time out och 57 sekunder kvar av matchen!

Jakten på en möjlighet till kvalspel mot Elit fortsatte under söndagseftermiddagen för GT J18. Motståndet stod Flemingsberg för och det blev precis så jämnt som alla hade förutspått. 2-2 långt in i tredje perioden blev till seger med 4-2 efter att GT avgjort matchen i numerärt överläge. Nu blickar vi framåt emot torsdagens drabbning mot Värmdö på hemmaplan. 

Kom gärna och heja på!

A-laget
Referat: Göta Traneberg Ishockeyklubb - Viggbyholm
Vinst mot Viggbyholm för A-laget!
2018-02-14 15:49, A-laget
Dramatisk match som slutade med seger i slutsekunderna!
Mötet mod Viggbyholms IK var en kamp om den åtråvärda fjärdeplatsen i Alltvåan som ger möjlighet att kvala till sig en kvalplats till div 1. Matchen var jämn rakt igenom men Viggbyholm hade en ledning med 2-0 ända fram till slutet på andra perioden då GT reducerade till 1-2 genom nr 10, Ludwig Guve-Törling. Vi utjämnar också till 2-2 i början av period 3 genom nr 12, Felix Johansson men fem minuter senare återtar Viggbyholm ledningen med 3-2. GT får en straff i minut 12 och den förvaltar nr 12, Felix Johannsson väl till 3-3. Efter det svänger matchen fram och tillbaka men i slutskedet i Power Play (5 mot 4) vispar nr 22, Conrad Herrström in segermålet med endast 17 sekunder kvar att spela av matchen! GT vinner med 4-3 och mutar in sig på plats fyra i tabellen precis före Viggbyholms IK! Man of the match blev J20-målvkaten Filip Schlyter! Stort grattis till segern GT!!!
J18
Referat: Göta Traneberg IK - Järna SK
Vinst mot Järna SK!
2018-02-11 16:08, J18
Douglas i målet agerar lugnt och säkert mot Järna!
I jakten om en plats i kvalet till J18 Elit tog vi emot Järna SK J18 på Mossen i söndags. GT vinner matchen med 5-2 och innehar just nu fjärdeplatsen. En plats som innebär kvalspel mot vinnaren av fortsättningsserien i bäst av tre matcher. Vinnaren går in i kvalet om två platser till J18 Elit. Målen denna kväll gjordes av Jonathan Gullstedt (2 st), Calle Warvsten, Calle Johansson och Axel Knutsson. Nu har vi bara fyra matcher kvar och det kommer vara en vild jakt på de fyra första platserna i serien som ger möjlighet till kval. Som det ser ut just nu så är Lidingö Vikings i princip klara för J18 Elit och det är just det laget vi möter nu på torsdag!
Kampa GT!!!
J18
Referat: SK Iron Hockey - Göta Traneberg IK
GT J18 vinner igen!
2018-02-09 11:25, J18
Slutsignal! Vinst för GT J18 borta mot SK Iron igår med 4-1. Just nu ligger vi på play off-platsen för kval till J18-elit. Det är fem omgångar kvar i J18 Allettan-serien och det är en tät serie vi spelar i där många lag slåss om de fyra första platserna som ger en möjlighet till kval till J18 Elit. Seriesegraren i Allettan går direkt till elit. Just nu är det suveräna Lidingö som innehar den platsen. I kvalserien spelare tvåan, trean och fyran som först måste möta seriesegrarna i fortsättningsserien om den sista platsen. Dessutom fylls kvalet på med det tredje sista laget från J18 Elit. Tillsammans bildar dessa fyra lag en kvalserie där alla möter alla två gånger. Ettan och tvåan går till elit. Snårig och kämpig väg för att nå J18 Elit med andra ord!

Kämpa GT J18!!!
J18
Referat: Göta Traneberg IK - Nynäshamns IF HC
Vackert mål av Zenja Lavrov J18!
2018-02-08 10:26, J18
Zenja Lavrov, i J18-matchen mot Nynäshamn, gör 1-0 i en match som slutade 6-2 till GT J18! Filmen är tagen av Björn Sandberg!
A-laget
Referat: Göta Traneberg Ishockeyklubb - SK Iron
Se Sebastian Båvensjös uppvisning mot SK Iron senast!
2018-02-08 09:59, A-laget
Snyggt mål av Sebastian Båvensjö!
A-laget
Referat: Göta Traneberg Ishockeyklubb - SK Iron
Skön vinst mot SK Iron för A-laget!
2018-02-07 17:04, A-laget
Igår tog vi emot SK Iron från Uppsala i omgång 15 i Alltvåan. Vi ligger just nu på fjärde plats och innehar så att säga kvalplatsen till att få spela kval till division 1. SK Iron ligger sist i tabellen men är ett bra lag och har välförtjänt tagit en plats i Alltvåan. Matchen är inledningsvis jämn men det är GT som gör målen denna kväll. Vi vinner matchen med 8-0 och vi har hela åtta olika målgörare! I och med vinsten gjorde vi ett litet miniryck i tabellen trots att vi ligger kvar på fjärde platsen. Det betyder dock ingenting, vi har nämligen sex matcher kvar i Alltvåan och det kommer bli en strid på kniven om vilka lag som tar de åtråvärda fyra första platserna i serien. Just nu har lag 1 till 7 lika stor chans att nå dit!
På fredag spelar vi borta mot Rimbo och det är alltid stenhårda matcher mellan lagen. Kämpa gubbar!
IDAG FYLLER RICKARD 30 ÅR! HURRA, HURRA, HURRA!
2018-02-07 16:21
Rickard Björkén nu 30 år.
Världens bäste Rickard fyller år. Passa på att ge honom extra eloge idag! Vi är alla så tacksamma för att du finns här för oss.

- Hur ska du fira denna dag Rickard!

- Ja, min flickvän är i Japan och studerar så det får bli med hela min stora familj. Alltså med mina föräldrar, en hel hoper av syskon och en och annan släkting. Jag bjuder dem på restaurang Minako på Odenplan ikväll.

- Kanon Rickard men du är väl medveten om att du numera blir så att säga "farbror Rickard"?

- Ja, det är jag och jag har också förstått att när man trillar över 30-strecket så måste man på allvar ta ansvar för sina handlingar ha, ha!

- Rätt uppfattat Rickard! Ha en fortsatt trevlig dag och kväll och fira ordentligt nu! Hela klubben gratulerar!

- Tackar , tackar, det ska jag verkligen göra!

GT10 har dragit igång egna träningar
2018-01-31 11:31
Sixten Balk och Harry Malstad hade kul när de provade på att vara målvakter
Sedan i höstas har vi haft massor av killar och tjejer på Hockey- och Skridskoskolan på helgerna. Nu efter jullovet så har de som är födda 2010 bildat det lag som går in i seriespel till hösten, och tränar då även på tisdagarna under ledning av tränare Magnus. Två av spelarna, Sixten Balk och Harry Malstad, provade på att vara målisar på första passet och tyckte det var kul. Kör hårt och ha roligt resten av säsongen!

Är du född 2010 och vill börja spela hockey är du självklart välkommen att höra av dig! Enklast är via mail till kansli@gotatraneberg.se eller via telefon på 08-257826. 


Nyheter från våra lag
 
Våra Sponsorer