GötaTraneberg J20
GötaTraneberg J20 spelar säsong 2017/2018 i Regionselit Östra.
Vi har idag en stor trupp med välutbildade ishockeyspelare ledda av vår huvudtränare Erik Tessmar Forsgren och vår assisterande tränar Gustav Claughton. Staben runt laget är stor och väloljad och ambitionen är hög i föreningen för våra juniorer, inte minst hos spelarna själva. Det här är första året vi spelare på elitnivå och vägen hit har varit lång men målmedvetet planerad. Det råder en mycket hög och god stämning i föreningen och hela A-blocket (A-laget, J20, J18 och U16) samarbetar intensivt varje dag för att lyfta kompetensen hos våra ishockeyspelare seniorer och ungdomar. GötaTraneberg eller Göta som föreningen egentligen har sin grund i med sina 9 SM-guld, har mycket goda förutsättningar på Stora Mossen med sina två ishallar, nytt gym och nya omklädningsrum för A-lag och juniorer. Ambitionen är givetvis att alltid nå högre upp i seriesystemen men vi är ödmjukt medvetna om att sådant tar tid. 
Vill du bli en dela av GötaTraneberg så är du hjärtligt välkommen att höra av dig!
Foto: Hans Östlin
Erik Tessmar Forsgren, GT J20:s mycket engagerade huvudtränare!
2018-02-22 09:53
Längst fram i bild, Erik Tessmar Forsgren GT J20s huvudtränare, tillsammans med assisterande tränare Gustav Claughton.

Vi växlade ett par ord med J20:s huvudtränare, Erik Tessmar Forsgren, efter avslutad säsong med J20.

Erik kom till GötaTraneberg som tränare för GT Team 99 mitt under säsongen 14/15 då vi lyckades ta oss till U16 Allettan. Fokus då låg ju inte på U16 utan på att ta upp J18 som underåriga från div 2 till div 1. Erik lyckades att ta upp J18 till div 1 med 99:orna tillsammans med ett par 00:or och en 01:a. När det sedan var dags att spela i J18 div 1 hoppade man över även den serien säsongen 15/16 och tog sig istället an J20 div 1 och lämnade över J18-laget till Team 00. Nu blev den långsiktiga uppgiften att ta upp J20 till elit istället. Man kom 3:a i fortsättningsserien den säsongen men säsong 16/17 lyckades man som underåriga till slut spela sig till en J20 Elitplats. Summa summarum tog Erik laget från lägre nivåer upp till finrummet genom ett målmedvetet och hårt arbete. Självklart vill vi ju krypa lite under skinnet på den här herren för att bättre förstå vem han är som person.

Referat: Göta Traneberg IK - IF Vallentuna BK Ishockey
GötaTraneberg J20 vinner och ordnar nytt kontrakt i J20 Elit!
2018-02-20 14:05
Ja, det blev både onödigt och olidligt spännande i 36:e och sista omgången av J20 Elit Östra. GT J20 var tvungna att vinna med minst 2 poäng för att greja nytt elitkontrakt. Vallentuna, som stod på andra sidan röd var tvungna att ta minst 1 poäng för att inte hamna i negativt kval. Nynäshamn var tvungna att vinna sin match mot Nacka samtidigt som vi eller Vallentuna var tvungna att förlora på full tid för att de skulle slippa negativt kval. GT J20 vinner matchen genom straffläggning då nr 91, Kevin Lindberg vackert sätter 3-2 bakom Vallentunas målvakt. Det skottet avslutar en lång säsong för GötaTraneberg J20. Stort grattis till segern GT J20 och ett ännu större gratis till förnyat elitkontrakt! Det var ni sååååå väl värda!!!
Följ oss på Instagram #gotatranebergj20
2018-02-06 13:20
Vad säger ni grabbar, ska vi följa dem eller ska vi slå ner dem?
 
Tio frågor till vår lagkapten!
2018-02-06 10:54

Vi ställde tio frågor till Göta J20:s lagkapten, nr 43 Hugo Östlin, för att känna honom lite på pulsen.
Hugo, som till denna säsong tog över kaptensbindeln i Göta J20, har spelat i Göta Team 99 sedan han började med ishockey i femårsåldern. Hugo är en av kulturbärarna i Göta och är en av de spelare som gjort flest matcher i föreningen sedan sammanslagningen med Traneberg för över tio år sedan.

Hej Hugo!
Känner du till att du får högt betyg av spelare, tränare och ledare på frågan om vad de tycker om sin lagkapten? Vad kan det bero på tror du?


Nej, det visste jag inte om men jag tror det kan grunda sig i att det är en enkel grupp att leda. Alla vill vinna ”matchen” och accepterar sina roller till hundra procent. Det är därför gruppdynamiken fungerar så bra också. 

Har kaptensrollen påverkat din egen ishockey och dig personligen tycker du? Vad jag menar är att du kanske känner ett ansvar i båset att mana på och peppa alla andra och det kan ju ta fokus från ditt eget fokus. Sedan kan ju ansvaret vara betungande eller för vissa upplyftande.

Jag förstår vad du menar men själva kaptensrollen har inte påverkat mitt spel, det är bara mer fokus på att föregå med gott exempel på isen och att verkligen göra sitt bästa på planen. När jag står i båset har jag med tiden fått lära mig att ta större ansvar och peppa laget mer. Det blir mer och mer naturligt för mig och det är ingenting som tar fokus från min egen del i matchen och nej, det är inte betungande alls. Bara roligt!

Vilka krav har du på dig från våra tränare och hur samtalar ni?

Det finns inga specifika krav på mig som kapten eftersom att laget fungerar bra vecka in och vecka ut men när det sker förändringar i gruppen, vilket det gör ibland med nya spelare som kommer in i laget, spelare som flyttas upp och ner i femmorna, skador och sjukdomar, då får jag vägledning och instruktioner om hur jag bör agera. Kommunikationen mellan mig och tränarna pågår hela tiden och vi ser ju varandra i hallen nästan varje dag så det är naturligt.

Ser spelarna annorlunda på dig nu när du är kapten? Har du fått mer respekt med dig?

Ingenting har förändrats kring hur mina lagkamrater ser på mig nu än innan jag var kapten. Det är bara en bokstav på bröstet för de flesta skulle jag tro. Alla i laget är med och driver på, skillnaden är bara att jag har ett större ansvar att driva på kontinuerligt.

Hur är det att spela i Göta J20?

Det är bara bra att spela i Göta J20. Många av de jag spelar med har jag känt i nästan hela mitt liv och de som kommit in i laget ut med vägens gång har kommit in gruppen perfekt! Jag tror vi har något speciellt i Göta J20 som får alla att trivas och jobba hårt för laget.

På tal om trivas, hur är stämningen i laget?

Stämningen är grym, det är högt i tak både när det gäller kritik och humor. Alla kan skämta och skälla på varandra men när dagen går mot sitt slut så är alla kamrater igen. Det finns utrymme för att vi nog skulle kunna ställa ännu högre krav på varandra men ännu så länge har det inte behövts nu när alla jobbar så hårt för laget.

Vilka är Göta J20:s styrkor tycker du?

Att alla jobbar stenhårt för varandra, vi åker mycket skridskor och vi checkar motståndarna effektivt.

Vilket lag är svårast att möta och vilket lag är laget som vi tycker är mest ”fair play”?

Svårt att svara på men laget som jag tror vi alla anser vara bäst i serien är nog Nacka eftersom de är det enda laget vi inte besegrat ännu. Laget med mest ”fair play” enligt min syn på det är nog Huddinge. 

Vad är ditt mål med din ishockey och vilka drömmar har du?

Målet med min ishockey är att ha så kul som möjligt och drömmen vore att få vara med och ta upp Göta J20 till Superelit.

Okej, Superelit säger du. Kanon Hugo! Ni har åtta stenhårda matcher kvar, vad tror du om utgången, tar vi oss till ett Superelitkval?

Det återstår att se såklart. Just nu ligger vi i ingenmansland men om vi krigar på bra de sista åtta matcherna finns det en möjlighet för kval uppåt till Superelit men om vi tappar fokus finns det risk för negativt kval. Vi kommer kriga för första alternativet ända in till sista sekund i den här serien!

I skrivande stund ligger Göta J20 på 6:e plats i serien med 45 poäng. Framför oss har vi Huddinge på 50 poäng och upp till kvalstrecket för Superelitkval är det 7 poäng. Bakom oss flåsar Nynäshamn på 41 poäng och Vallentuna, som går som loket just nu, på 37 poäng. Det är 8 matcher kvar att spela och ikväll möter vi seriens just nu starkaste lag, Sollentuna!

Foto: Hans Östlin

Hugo Östlin, ny Cap i GT J20!
2018-02-06 10:54

Hugo Östlin (99) är GötaTraneberg J20:s nye kapten. Hugo har varit GötaTraneberg trogen sedan Skridsko- och Hockeyskolan i början av 2000-talet och tillhör idag en unik grupp av fem spelare födda 1999 som följt med laget genom samtliga årgångar och som fortfarande är kvar. Hugo var ett naturlig val på grund av sin långa historik i GötaTraneberg och Team 99, hans höga förtroende i hela truppen och hans egenskaper som ledare. Grattis Hugo, du är ett mycket bra val som kapten för GötaTraneberg J20!

Hannes Axell till GT J20!
2018-02-06 10:53

Hannes Axells moderförening är Värmdö HC men genom åren har han spelat för Nacka, Hammarby och Haninge innan han vände hemåt igen för spel i Värmdö HC J18 Elit och J20 div 1. Denna säsong valde Hannes att spela för oss och det är vi ju mycket glada för! Så här säger våra tränar om Hannes: "Hannes är en perfekt Power Forward som kändes stöpt i GTJ20-formen innan han kom till oss. Han är otroligt jobbig att möta med sitt intensiva spel och höga frekvens. Hannes har en mycket bra speluppfattning och går aldrig bort sig. Skridskoåkningen och hans smarta checkingspel är av mycket hög klass!".

Varmt välkommen till GötaTraneberg Hannes!

Adam Odsvall till GT J20!
2018-02-06 10:49

Vi hälsar nr 71 Adam Odsvall från AIK Ishockey välkommen till GT J20!
Adams moderförening är Ekerö IK men han har under senare delen av ungdomsåren upp till J20 spelat för AIK Ishockey. Adam är en välutbildad spelskicklig back som gärna följer med i offensiven. Han har ett hårt och välriktat skott och hans spelsätt passar utmärkt in GT J20:s sätt att spela. Adam är oerhört seriös med sin ishockey och visar tydligt att han hela tiden vill utvecklas. Vi hälsar Adam och hans familj varmt välkomna till GötaTraneberg

Nyförvärv #6 för GT J20
2018-02-06 10:48

GT J20 har nöjet att presentera nyförvärv #6: Filip Schlyter, målvakt född 99. Filip älskar att träna, utmana och tävla. Han är välskolad och lugn, och har förmågan att göra matchavgörande räddningar. Han har närmast spelat för Värmdö i J18E och i J20 div 1. Vi hälsar Filip varmt välkommen till GT.

GT J20 sommartrupp
2018-02-06 10:46

De senaste veckorna har vi presenterat fem starka nyförvärv för GT J20. Samtidigt får vi frågor om hur det samlade truppbygget ser ut just nu, både från spelare som är nyfikna på GT J20 och från andra lag. Jättekul tycker vi, så därför lägger vi ut hela sommartruppen, som den ser ut just nu. 

Vi är övertygade om att vi redan med denna trupp skulle hävda oss väl i Elit. Samtidigt är truppen inte helt stängd. För spelare med rätt ambition och med kapacitet att slåss om en plats i första- eller andrafemman kan det fortfarande finnas platser. Inte minst för att spelare ur J20 säkert även kommer att tas i anspråk för att stötta GT:s ambitiösa a-lag i div 2.

GT J20 sommartrupp

Målvakt 
Samuel Eriksson Dahlberg
Filip Schlyter

Back
Alexander Göransson
Markus Nilsson
Linus Östlund
John Magnusson
Calle Warvsten
Jesper Berg
William Mölleborn
Niclas Arknell

Forward
Philip Nilsson
Hugo Åhlén
Harald Lund
Jacob Lindell
Jesper Liedholm
Zenja Lavrov
Joar Rosengård
Hugo Östlin
Kevin Lindberg
Gabriel Hemström
Jonathan Gullstedt
Jonatan Lidwall
Conrad Herrström
Adam Nielsen
Calle Johansson
Victor Möller

Nyförvärv #4 för GT J20!
2018-02-06 10:46

GT J20 har idag nöjet att presentera nyförvärv #4 inför säsong 2017/18: Markus Nilsson. Markus kännetecknas av ett tryggt backspel och är stark i närkamperna. Han har lirat i Stocksund/SDE i hela sin hockeykarriär, senast i J18 Elit. Vi hälsar Markus varmt välkommen till Göta!

Nästa nyförvärv för GT J20!
2018-02-06 10:45

GT J20 har nöjet att presentera nästa nyförvärv: Hugo Åhlén. Hugo är en pucksäker och skridskostark forward, med väl utvecklat spelsinne. En riktig lirare, som de senaste åren har spelat för AIK i J18 Elit. Vi hälsar Hugo varmt välkommen till Göta.

GT J20 förstärker!
2018-02-06 10:44

GT har nöjet att presentera två nya, men för GT välbekanta, spelare: Alexander Göransson och Philip Nilsson. Alexander är en urstark, offensiv back som alltid spelar klokt. Han började säsongen 2016/17 i GT a-lag, men gick sedan till Värmdö för spel i J18 Elit. Philip är en stor, hypersnabb forward med ett hårt skott. Han spelade med GT upp till U16 och lirade därefter två år med SDE i J18 Elit. Vi hälsar båda varmt välkomna tillbaka till Göta!

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Träning, A-hallen, 28/02 19:00
Träning, A-hallen, 18/03 19:00
Nyheter från föreningen
 
Våra Sponsorer